We zitten alweer even in het nieuwe jaar en dat betekent ook weer een nieuwe frisse start! Voor velen is het nieuwe jaar altijd een goed moment om te beginnen met goede voornemens en wat te veranderen waar je niet tevreden over bent. Dit is voor iedereen anders en daarom zal ook niemand altijd dezelfde voornemens hebben. Want voor de een is het een doel of wat aftevallen en voor de ander is het juist weer een doel om aan te komen i.v.m. zware krachttraining. Als je bezig bent met goede voornemens is het slim om aan het begin van het jaar een lijstje voor jezelf te maken met goede voornemens zodat je weet wat er dit jaar op je staat te wachten.

Meer bewegen

Door het vele thuis werken kom je een stuk minder buiten en krijg je minder frisse lucht. Terwijl dit juist erg belangrijk en gezond is. Daarom is het een goed voornemen om in 2021 meer buiten te komen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het uitlaten van je hondje, een stuk fietsen of zelf een stuk wandelen (terwijl je bijvoorbeeld luistert naar een podcast). Je kan voor jezelf elke dag een doel stellen om een bepaald aantal stappen te halen, denk bijvoorbeeld aan 5000 of 10.000 stappen per dag. Door dit doel voor jezelf te stellen heb je elke dag meer motivatie om tussen het werken door lekker een frisse neus te halen.

Sporten

Als je echt meer wilt bereiken dan alleen meer beweging of een frisse neus halen dan is het goed om te gaan beginnen met sporten. Afvallen, vet verliezen, strakker worden of spiermassa opbouwen kan je allemaal bereiken door middel van sporten. Misschien stond je al wel ingeschreven bij een sportschool maar had je eigenlijk weinig motivatie om echt door te gaan of om vaak te gaan. Dan is het nieuwe jaar een goed moment om er weer vol voor te gaan! Als je het echt lastig vindt om zelf de motivatie te vinden om naar de sportschool te gaan dan is een personal trainer een goed idee. personal trainer zaandam is een goede optie als je in die regio woont. Samen met een personal trainer kan je dan een plan gaan schrijven waarbij je je doelen goed kan bespreken. Zo gaan jullie samen een traject in waaruit blijkt dat je meer uit jezelf kan halen dan je denkt. En om daar af en toe een beetje hulp bij te krijgen is helemaal niet erg.