Met een nieuw jaar horen goede voornemens. Zo kun je besluiten te stoppen met roken of met drinken. Of wat meer tijd voor jezelf nemen en meer op vakantie gaan. En dit jaar ga je het echt volhouden. Ook kan je besluiten om meer te gaan sporten en besluiten om je aan te melden bij een sportschool. Maar waar moet je precies op letten als je besluit te gaan sporten bij een sportschool? Je leest in dit artikel een aantal tips waar je rekening mee moet houden.

Kies je voor een sportschool met een budget of vele extra’s?

Allereerst is het goed om even te inventariseren wat jouw eisen en wensen zijn. Ben je alleen op zoek naar een sportschool met wat fitnessapparaten dan kan dat goed voor 15 á 20 euro per maand. Wil je intensief gaan trainen met sauna en al dan ben je vaak wat duurder uit, namelijk 50 á 60 euro per maand. Dus bedenk goed vooraf wat je wensen zijn en besluit daarop een sportschool te kiezen, zoals bijvoorbeeld sportschool Den Haag

Locatie van de sportschool is van belang

Zoals niet geheel onbekend vergt naar de sportschool gaan veel discipline. Niet iedereen is gemaakt om na een lange dag werken nog naar de sportschool gaan. Daarom is een van de belangrijkste zaken om wel of niet naar een sportschool te gaan de locatie. Moet je vanuit huis eerst 30 minuten naar de sportschool reizen dan laat je het al snel zitten. Is een sportschool dicht in de buurt dan zal je sneller de sportschool op zoeken. Kies dan ook een sportschool, zoals bijvoorbeeld KO Fighting Fitness, die dichtbij huis of werk ligt.

Hoe zit het met de hygiëne van de sportschool?

Wil jij trainen in een sportschool met stoffige ruimtes, zweetdoeken en klamme apparaten? Nee, natuurlijk niet. Daarom is het ook eerst goed om te weten of de potentiële sportschool waar je wilt gaan sporten de hygiëne goed op orde heeft. Zien de toiletten en douche er netjes uit en worden de prullenbakken op tijd geleegd? Allemaal zaken die van belang zijn bij het kiezen van een geschikte sportschool.

Tot slot, doe een gratis proefles

Veel sportscholen stunten met allerlei acties en bieden vaak gratis proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kun je de apparaten aftasten en kijken of het echt wel allemaal bij je past. Bezoek de sportschool op verschillende momenten om te ervaren of het er elk moment van de week goed trainen is.