Het wordt weer kouder buiten, maar dat weerhoudt mij er niet van om te blijven sporten. Het betekent alleen wel dat ik mijn sportkleding een beetje moet aanpassen aan het weer. Een korte broek en een sportbeha om in te trainen zijn in de wintermaanden misschien een iets minder goed idee. Ik bedacht me dan ook dat ik een blog moest schrijven over wat wel en niet slim is om in de winter aan te doen tijdens het sporten.  Ben jij ook zo een fanatiekeling als ik en blijf jij in de winter gewoon door sporten? En weet je nog niet of je gaat sporten in een lange adidas broek of een Nike vest? Geen zorgen, want straks weet je dat wel.

Te warm is ook niet goed

Tijdens de wintermaanden is het een stuk kouder en daardoor neig je misschien naar de warmste kleding. Voor het sporten geldt alleen niet dat je erg warme kleding aan moet. Je krijgt het natuurlijk ook warm als je bezig bent met je oefeningen dus moet je iets aan waardoor je het niet te koud of te warm krijgt. Het lijkt een lastige opgave, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je kunt ook gewoon kiezen voor een stof die goed ademt.  En voor de shirts geldt dat een van zweetbestendig materiaal altijd de juiste keuze is.

Binnen of buiten sporten

Of je jouw oefeningen binnen of buiten doet, kan het verschil maken voor je kleding. Als je een gaat hardlopen in de winter (dan vind ik je in ieder geval een bikkel) is het wel handig om te kiezen voor een lekker bedekte sportoutfit. Je loopt dan ondanks dat je aan het sporten bent, wel een risico om kou te vatten. Bij het sporten in de sportschool of thuis kun je wel kleding aan  dat niet helemaal van je nek tot aan je enkels komt.  De temperatuur binnen is (als het goed is) niet hetzelfde als buiten dus je kunt prima een T-shirt aan en een lange sportbroek. Waar een vest bij buiten sporten nog een goed idee is, kan je die vergeten bij oefeningen binnen.

Het gaat om wat jij fijn vindt

Ik kan je wel van alles vertellen over wat handig is om aan te doen tijdens het sporten, maar jij bepaalt uiteindelijk zelf. Het kan zijn dat je wel heel graag in een korte broek traint als je toch binnen bent. Dit is dan ook vooral vanuit mijn eigen ervaringen (en wat goed voor je is) geschreven.